Lajme KLSH    

Artikujt e fundit nga KLSH


Në datën 8 janar 2019, pas botimit në Fletoren Zyrtare, ka hyrë në fuqi Vendimi i Kryetarit të KLSH sipas të cilit delegohet ushtrimi i detyrës dhe përgjegjësive shtetërore të titullarit të institucionit përgjatë fazës kalimtare e tranzitore nga përfundimi i mandatit kushtetues të Kryetarit të KLSH (datë 23 dhjetor 2018) deri në emërimin nga ana e Kuvendit të Shqipërisë të Kryetarit të ri të KLSH-së, tek Zv/Kryetari i KLSH, znj. Lindita Milo (Lati).“Javën e fundit të dhjetorit në takime të veçanta, Kryetari i KLSH-së, z.Leskaj informoi për Vendimin e delegimit të kompetencave tek Zv/Kryetari i KLSH, znj. Lindita Milo, Presidentin e Republikës, Kryetarin e Kuvendit, zv/Kryetarin e Kuvendit, Kryetarët e Partive opozitare dhe Kryetarët e Grupeve Parlamentare, si edhe Kryetarin e Komisionit për Ekonominë dhe Financat në Kuvendin e Shqipërisë dhe pas realizimit të takimeve zyrtare, në datën 31 dhjetor 2018 përcolli vendimin tek Qëndra e Publikimeve Zyrtare. Vendimi hyri në fuqi me botimin në Fletoren Zyrtare në datën 8 janar 2019” njofton KLSH.Zonja Lindita Milo (Lati), aktualisht Zv/Kryetare dhe Drejtore e Përgjithshme në Kontrollin e Lartë të Shtetit ka përfunduar studimet universitare në profilin Financë- kontabilitet, mban titullin shkencor “Profesor” si dhe gradën shkencore “Doktor” në Kontabilitet (1996) nga Universiteti i Tiranës dhe Ph.D. në Ekonomiks (2001) nga “Staffordshire University”, Britania e Madhe. Në vitet 2006-2016, zj.Milo ka qenë Kryetare e Autoritetit Shqiptar të Konkurrencës, që nga viti 1990 e në vijim Lektore pranë Departamentit të Kontabilitet, Fakulteti Ekonomik, Universiteti i Tiranës. Zonja Milo në vitet 2004-2010 ka qenë anëtare e Këshillit Kombëtar të Kontabilitetit, Bashkëpunëtore e jashtme e IEKA që në vitet e para të themelimit të profesionit të auditimit të jashtëm. Autore e disa teksteve, monografive, artikujve dhe punimeve të tjera shkencore në fushën e kontabilitetit, konkurencës, auditimit, etj.Ky vendim, sipas KLSH-së, arsyetohet nga korniza ligjore e rregullatore në vendin tonë, si dhe u referohet praktikave më të mira bashkëkohore të INTOSAI-t që kontribuojnë në konsolidimin e pavarësisë, neutralitetit, paanësisë dhe integritetit të Institucioneve Supreme të Auditimit.SCAN

Publikuar më 09.01.2019 nga Dionis XhafaPresidenti i Republikës së Shqipërisë Ilir Meta nuk ka dekretuar largimin nga detyra si kryetar i KLSH të Bujar Leskaj. Kreu i Shtetit deklaroi se Leskaj duhet të qëndrojë në postin e drejtimit të KLSh deri në momentin që do të zgjidhet kryetari i ri.“Nëse organi i Kontrollit të Lartë të Shtetit do të përfaqësohej nga një funksionar tjetër dhe jo nga Kryetari i tij, kjo do të zhvishte atë nga mbrojtja kushtetuese dhe ligjore që ka ky institucion dhe në këtë mënyrë do të cenohej integritet dhe pavarësia e tij”, thuhet në letrën që Presidenti Meta i drejton Bujar Leskajt dhe kryetarit të Kuvendit. Po ashtu Presidenti thotë se është duke vlerësuar përzgjedhjen e një kandidature të re, për t’ia propozuar Kuvendit.Parlamenti hodhi poshtë si kandidaturë emrin e Vitore Tushës.    Your email address will not be published. Required fields are marked *Comment Name * Email * Kryeministri Rama ka deklaruar se do të marrë postin e ministrit të Jashtëm. Rama hodhi edhe “shashka” në drejtim të…Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK ka shkarkuar nga detyra kryetarin e Gjykatës së Kurbinit Alfred Gjonin. Sa i përket…Kryeministri Rama ka marrë postin e ministrit të Jashtëm. “Presidenti s’e ka çdekretuar Ministrin e Jashtëm në afatin kushtetues.Shkelje e…Nga Koço Kokëdhima Ngrihuni! Bashkohuni me studentët! Mbrojeni protestën e tyre nga shtypja! Teksa, kryeministri sot po vetshpallesh edhe si…Nga Afrim Krasniqi E thënë shqip nga diplomati – hero i vitit 1999, William Walker: një mesazh që vlen për…Rektori i Akademisë së Studimeve Albanologjike, Marenglen Verli bën me dije aktivitetet që do të mbahen në kuadër të 100-vjetorit…Adresa: Redaksia: ( +355 ) 44 309 215 [email protected] Marketing: ( +355 ) 44 309 210 ( +355 ) 69 87 90 918 [email protected] Politikat e privatësisë www.shekulli.com.al është botim i UNIpress shpk me Nipt: L21623018M Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2019. Website designed by TOK / Digital Agency

Presidenti i Republikës, Ilir Meta, nuk ka dekretuar largimin nga detyra si kryetar i KLSH të Bujar Leskaj.   Përmes një letre që kreu i shtetit Meta i drejton Leskajt, i kërkon atij që të qëndrojë në krye të KLSH-së deri sa të zgjidhet kryetari i ri.   “Nëse organi i Kontrollit të Lartë të Shtetit do të përfaqësohej nga një funksionar tjetër dhe jo nga Kryetari i tij, kjo do të zhvishte atë nga mbrojtja kushtetuese dhe ligjore që ka ky institucion dhe në këtë mënyrë do të cënohej integritet dhe pavarësia e tij”.   Gjithashtu Meta ka theksuar se është duke vlerësuar përzgjedhjen e një kandidature të re, për t’ia propozuar Kuvendit, pasi ky i fundit rrëzoi emrin e Vitore Tushës.

Presidenti Ilir Meta i ka kërkuar kryetarit të Kontrollit të Lartë të Shtetit, Bujar Leskaj, që të qëndrojë në detyrë, edhe pse i ka përfunduar mandati, deri në zgjedhjen e drejtuesit të ri të institucionit.Kjo përgjigje e Metës vjen pas kërkesës së bërë nga Leskaj, i cili e njoftonte se me rastin e mbarimit të mandatit kompetencat e tij ja kishte kaluar zëvendëskryetarit.Në sqarimin për Leskajn, Meta thotë se është duke vlerësuar përzgjedhjen e një kandidature të re për t’ia propozuar Kuvendit, pasi ky i fundit rrëzoi emrin e Vitore Tushës.