Lajme KLSH    

Deputeti i LSI-së, përparim Spahiu ka reaguar mbi raportin nga Banka e Shqipërisë mbi nivelin e ulët të qarkullimit të parasë, më i ulëti që prej vitit 2002. Spahiu shprehet se kjo bie ndesh me shifrat e rritjes ekonomike dhe se beson se kjo nuk është reale. “Tani pyetjen se ku gjenden paratë, kur raportohet ulje e saj në qarkullim, njëkohësisht dhe ulje kreditimi nga sistemi bankar, përgjigja është shumë e thjeshtë: Ekonomia shqiptare në varësi totale nga paraja që hyn nga droga, korrupsioni dhe trafiqet ilegale të të gjitha llojeve!” – shkruan Spahiu në një postim në Facebook. Më poshtë postimi i plotë i Spahiut: Jemi kthyer në ekonomi të pastrimit të parave të drogës! Banka e Shqipërisë raporton që ka rënë qarkullimi i parasë në nivelin më të ulët që prej vitit 2002. Kjo bie ndesh me shifrat e rritjes ekonomike, shifra që unë besoj fort nuk janë reale, ashtu siç doli dhe mashtrim, gjoja ulja e borxhit, ku si KLSH por dhe FMN e raportojnë mbi 70%. Ne kemi nivelin më të lartë të qarkullimit të parave jashtë bankës, raporton po Banka e Shqipërisë. Gjithashtu raportohet rënie e kreditimit për kompanitë dhe individët në sistemin bankar. Tani pyetjen se ku gjenden paratë, kur raportohet ulje e saj në qarkullim, njëkohësisht dhe ulje kreditimi nga sistemi bankar, përgjigja është shumë e thjeshtë: Ekonomia shqiptare në varësi totale nga paraja që hyn nga droga, korrupsioni dhe trafiqet ilegale të të gjitha llojeve!