Lajme KLSH    

Vonesat dhe procedurat e tejzgjatura për krijimin e institucioneve të reja të sistemit të drejtësisë, në kuadër të reformës në drejtësi ka shkaktuar probleme për sa i përket mbarëvajtjes së punës në gjykatat e Shqipërisë. Rasti më i ri është ai i Gjykatës Administrative të Apelit, e cila për shkak të mungesës së burimeve njerëzore, po has një mbingarkesë të madhe me dosjet e çështjeve. Ky fakt u konstatua në një auditim të Kontrollit të Lartë të Shtetit, sipas së cilit mungesa e burimeve njerëzore ka bërë që volumi i dosjeve për çdo gjyqtar të jetë shumë i lartë. Kjo sipas KLSH ka ardhur si efekt i mosplotësimit të shtesës organike të strukturës që ka mbetur peng i Këshillit të Lartë të Gjyqësorit. “Sistemi i Drejtësisë është ende në proces reformimi, në pritje të krijimit të institucioneve ligjore të reja , sipas ligjit nr. 115/2016 “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë”, ligjit nr. 98/2016 “Për organizimin e pushtetit gjyqësor në Republikën e Shqipërisë”, të miratuar nga Kuvendi i Shqipërisë, si rrjedhim Gjykata Administrative Apelit-Tiranë është në përshtatshmëri të veprimtarisë së saj me frymën e reformës në drejtësi. Pikërisht moskrijimi i Këshillit te Lartë te Gjyqësorit (KLGJ) ka sjellë mosplotësimin e shtesës organike të strukturës me nëpunës civilë gjyqësore dhe me punonjës së strukturës administrative, e cila është domosdoshmëri absolute, për kushtet dhe natyrën e punës në GJAA-Tiranë. Konkretisht, si pasojë e fluksit të regjistruar të çështjeve administrative për gjykim si dhe të gjykuara deri në momentin e hartimit të këtij materiali, u konstatua ngarkesë voluminoze së punës së gjyqtarëve (70 dosje në muaj), rrjedhimisht është i nevojshëm dhe i domosdoshëm shtimi i organikës me sekretarë gjyqësor”- thuhet në raportin e KLSH. Gjykata Administrative e Apelit në Tiranë ka kërkuar në mënyrë shkresore rritje të organikës së saj por që nuk është miratuar, duke bërë që volume i dosjeve të jetë i papërballueshëm. Rekomandimi i KLSH Kontrolli i lartë i shtetit ka rekomanduar që Zyra e Administrimit të Buxhetit Gjyqësor në bashkëpunim me Ministrinë e Financave dhe Ekonomisë dhe me Ministrinë e Drejtësisë, të gjejë mundësinë e dhënies së fondeve buxhetore për shtimin e strukturës organike me sekretarë gjyqësore dhe punonjës së strukturës administrative, në mënyrë që të sigurohet pavarësia e gjyqësorit, dhe t’i jepet zgjidhje mbingarkesës së çështjeve e mungesës së burimeve njerëzore.

-Z. Nano ju jeni njëri nga kandidatët për KLSH. Për ne jeni i panjohur, nga cili subjekt politik vini dhe prisni mbështetje për këtë ambicie? Faleminderit për pyetjen tuaj .Jam diplomuar për ekonomi-financë, pranë UT, fakulteti ekonomik-dega financë, në vitin 1984. Gjithë kohën më pas deri në momentin që flasim kam ushtruar detyrën, fillimisht, të revizorit në ndërmarrje ekonomike, shefit të kontrollit, revizionit në Komitetin Ekzekutiv të rrethit, e më vonë audit në kompani shtetërore e private, gati 35 vjet. Shoqëruar me kualidikimet e mundshme pasuniversitare, certifikatë të kontroll-revizionit (para viteve ‘90), dhe ajo e auditimit më pas. Krenohem me korrektësinë e treguar deri tani. Së dyti, “subjekti politik” e miku im më i mirë, të cilin nuk e kam ndërruar në dy sistemet politike nga i cili vij dhe pres mbështetje është ligji dhe vetëm ligji. -Në listën e kandidatëve vumë re figura të njohura që kanë përvojë në detyra të rëndësishme shtetërore, ish-guvernatorë, gjyqtarë, zv.ministra e ministra. Si guxoni para tyre? Unë në asnjë rast nuk kam qenë përfitues i taksapaguesve, por vetëm kontribues e mendoj se ata nuk duhet të guxojnë, pasi besoj se është dhe për faj të ‘kontributit’ të tyre me grada shkencore që kemi tre dekada që bëjmë në vend numëro apo më keq. Besoj se me reformat e ndërmarra vitet e fundit është ngjallur shpresa, se kush e ndjen veten të aftë mund të konkurrojë për çdo vend apo detyrë shtetërore, pavarësisht se s‘ka miq deputetë, kryetarë partie apo se nuk ka mbushur xhepat me grada Dr. apo Prof. -Ju e keni mbiemrin Nano. A keni lidhje me Fatos Nanon? Ekam ish-Kryeministër të vendit. -Ishte shaka, ju urojmë suksese! Faleminderit e respekt për penën tuaj./Geraldo Kacani

KLSH kallëzon penalisht drejtues të lartë të pushtetit vendor, nga krerë bashkish deri tek kryetarë komunash Tenderët dhe shpërdorimi i detyrës janë shkaktarët kryesorë të një dëmi prej afro 140 milionë dollarësh të shkaktuar gjatë vitit 2018 nga njësitë vendore në gjithë vendin. Shkak për të cilin, Kontrolli i Lartë i Shtetit ka përgatitur dhe dërguar në organin e prokurorisë tetë kallëzime penale, për 36 persona, tetë indicie për kallëzim penal dhe një vlerësim për kallëzim penal. Të dhënat vijnë përmes analizës vjetore të punës së këtij institucioni, i disponuar nga SCAN. Masa e dëmit ekonomik, si dhe për të ardhurat e munguara ose shpenzimet jo në përputhje me parimet e ekonomicitetit, eficiencës dhe efektivitetit arrijnë në shumën 15,3 miliardë lekë. Në listën e personave të kallëzuar penalisht përfshihen Drejtues të nivelit të lartë të njësive të vetëqeverisjes vendore (Kryetar Bashkie), drejtues të mesëm, specialist të administratës dhe ish-të zgjedhur vendore, për konsumimin e figurës së veprës penale të “Shpërdorimit të detyrës”, dhe “Shkeljes së barazisë së pjesëmarrësve në tenderë apo ankande publike” me efekte financiare, të shprehura në dëm ekonomik me vlerë 166,797 mijë lekë. Në dy raste (Bashkia Belsh dhe Rrogozhinë) është bërë kallëzim penal edhe për konsumimin e veprave penale të “Falsifikimi i dokumenteve”, të parashikuar nga neni 186 i Kodit Penal.

Edi Rama arriti ta shndërrojë Parlamentin në një institucion qesharak, disa vite pasi e mbushi atë me kriminelë. Pas “djegies” së mandateve parlamentare nga PD-LSI, kryeministri dhe “emisarët” e tij arritën të krijojnë një “opozitë”, me persona anonimë ose të dënuar e të akuzuar për shpërdorim me fonde publike. Deri më tani, opozita e sajuar përbëhet nga 7 deputetë, pjesa kryesore me pikëpyetje të mëdha mbi integritetin e tyre. Opozitarët “e vjetër” Lefter Koka, ish-ministër dhe aktualisht deputet i dalë nga lista e LSI-së, refuzoi t’i bashkohej vendimit të opozitës për të dhënë dorëheqjen nga mandatet e tyre. Koka dyshohet se është përfshirë në abuzime në procesin e dhënies së lejeve për ndërtimin e inceneratorëve në Fier, Elbasan e Tiranë. Ky “cen” duket se e mban lidhur Kokën me Edi Ramën dhe “Rilindjen” e tij. Myslym Murrizi, deputet i dalë nga lista e Partisë Demokratike, refuzoi të pranonte kërkesën e Lulzim Bashës për dorëzimin e mandatit. Murrizi u shkarkua nga detyra e kryetarit të PD-së në Lushnje në fund të vitit 2018, pasi dështoi të organizonte një process të rregullt votimi për kryetarin e ri të degës së partisë për zonën Lushnje-Divjakë. Opozitarët “e rinj” Ylli Shehu, ish-deputet i LSI në legjislaturën e kaluar, ka marrë sërish mandatin pasi ish-kolegët e partisë së tij vendosën të djegin mandatet. Ylli Shehu rrezikoi shkarkimin në vitin 2017, kur Prokuroria e Përgjithshme zbuloi se ai nuk kishte deklaruar një dënim për “kontrabandë” në formularin e Dekriminalizimit. Shehu e shpëtoi mandatin e tij, pasi anëtarët e Partisë Socialiste dhe LSI-së në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve votuan kundër shkarkimit të tij. Sot, Shehu premton se “do të jetë opozitar” i fortë kundër Edi Ramës. Ai, madje, në seancën e tij të parë parlamentare për këtë legjislaturë, u ul në karrigen që mbante Flamur Noka. Ndoshta, nga ajo karrige, Ylli Shehu mund të marrë inspirim për të bërë “opozitarin e fortë”, sicc premtoi. Edmond Rrushi, deputet i ri, i dalë nga listat e Lëvizjes Socialiste për Integrim. Rrushi e ka nisur karrierën e tij “politike” si shofer i Spartak Brahos. Më pas, Rrushi eci përpara dhe arriti deri në postin e Drejtorit të Përgjithshëm të Qendrës Spitalore Universitare Tiranë (QSUT). Në këtë detyrë, ai u përfshi në abuzime të mëdha, sipas një raporti të Kontrollit të Lartë të Shtetit. Edmond Rrushi dhe disa vartës të tij u kallëzuan penalisht nga KLSH, në vitin 2014, për abuzime me tenderat dhe shpërdorim detyrë. Në kallëzimin e KLSH për Rrushin, ndër të tjera konstatohet se: “Gjatë vitit 2013, QSUT ka realizuar 159 procedura prokurimi me fond limit te përgjithshëm ne vlerën 2,910,405,000 leke, nga të cilat 54 procedura me “Negocim pa botim paraprak të njoftimit të kontratës”, me vlerë të përgjithshme rreth 1,280.000.000 lekë. Si pasojë e këtyre procedurave, institucioni ka shmangur, në disa raste edhe qëllimisht, zbatimin e procedurave standarde të tenderimit, duke mos lejuar konkurrimin në tender të subjekteve të tjera private”. Ediola Braha është një tjetër deputete e re, e prejardhur nga lista e LSI, e cila pranoi të marrë mandatin. Në vitin 2016, kur Braha ishte drejtore e Spitalit të Tepelenës, u përball me akuzat publike të zëvendësit të saj, Avni Bega. Sipas Begës, drejtoresha Braha ka abuzuar me fondet publike, dëmi i të cilëve shkonte deri në 80 milionë lekë të vjetra. Pas këtij denoncimi publik, Avni Bega u dhunua nga persona të panjohur. Lefter Maliqi, i cili së shpejti merr mandatin si deputet që vjen nga lista e Partisë Demokratike, do të sillet si “opozitar” përballë Edi Ramës, i cili një vit më parë e emëroi zv. Drejtor të Përgjithshëm të Burgjeve. (Boldnews)